42 pisikest viljandlast said kingiks vapiga hõbelusika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida saali oma elu esimesele vastuvõtule läks teiste hulgas väike Jan koos isa Marko Kiivika ja ema Marge Bakhoffiga.
Pärimusmuusika aida saali oma elu esimesele vastuvõtule läks teiste hulgas väike Jan koos isa Marko Kiivika ja ema Marge Bakhoffiga. Foto: Elmo Riig

Viljandis oli teisipäeval vapiga lusikate jagamisele kutsutud 42 beebit, neist 24 tüdrukut ja 18 poissi.

Paljudel vanematel oli kaasa võtta beebi suurem õde või vend, mõnel ka mitu last.

Diana ja Priit Puhmas harutasid suurematest rõivastest välja 15. novembril sündinud Risto. Vend Anders tuli ise üleriiete äravõtmisega suurepäraselt toime — ta on ju viis aastat vana.

Ka Jorgen Kaur sai oma hõbelusika viis aastat tagasi. Nüüd tõid ema ja isa linnaisade ette tema kolmekuise õe Loore.

Kõige arvukamalt oli lapsi kaasa võtta Helge Roosjärvel ja tema elukaaslasel Leho Järvel: kuus. Kolme kuu vanuse Tuule pidulikule sündmusele olid tulnud kaasa elama kümneaastane Helgus, seitsmene Erk, viiene Koit, kolmene Olev ja kahene Hele. Kaks vanemat poissi käivad waldorfkoolis, teised on kodused lapsed.

Esimene pidu

Kõige rohkem oli siiski neid päris noori emasid ja isasid, kes tõid vastuvõtule oma esmasündinu.

«Josten on nii vahva, muudkui sööb ja magab,» kiitsid ema Triin Märtson ja Mait Toomsalu ühel meelel. Samal ajal uudistas väga noor peoline suuril silmil saali. Vanemad arvasid, et beebit võlusid tuled.

Pidulik vastuvõtt algas laste lauluga: esinesid Hedi-Kai Pai laululapsed Katrina Reimand ja Deivi Tobreluts. Linnapea Kalle Jentsi kõnele hakkasid beebid häälekalt vastu ning ka Tarmo Loodusel ei lasknud nad pikalt kõnelda. Juhtide tänusõnad ja soovid kandusid siiski kõigini.

Valged roosid, väiksed kingid ja hõbelusikad jagatud, nauditi meisterkondiiter Urmas Jalaka valmistatud linnavapilist torti ning lasti fotograafil perekondadest pilti teha.

Jan, Andri ja Rasmus

Aasta esimestele lusikasaajatele olid vanemad osanud panna väga erinevaid nimesid. Kordus ainult kolm nime, Andri, Rasmus ja Jan, ning neidki tuli ette ainult kaks korda.

Viljandi jagab kõige noorematele linlastele vapiga hõbelusikaid neli korda aastas. 2010. aasta esimeses kvartalis sündinute vastuvõtul oli 34 last ning nende hulgas võis olla ka 2009. aastal sündinuid.

Teises kvartalis õnnitleti 44, kolmandas 38 ja aasta viimastel kuudel 42 last.

SÜNNID
Mullu Viljandis kirja pandud sündide arv oli viimase kümne aasta kõige väiksem.
• 2010. aastal 158
• 2009. aastal 183
• 2006. aastal 159
• 2004. aastal 209
Allikas: Viljandi sotsiaalamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles