Roheliste erakonna read hõrenevad

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari päevaga on roheliste nimekiri Järva- ja Viljandimaal jäänud lühemaks, kuid erakonna esindajate hinnangul ei kahanda see partei väljavaateid riigikokku pääseda.
Paari päevaga on roheliste nimekiri Järva- ja Viljandimaal jäänud lühemaks, kuid erakonna esindajate hinnangul ei kahanda see partei väljavaateid riigikokku pääseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise nädala lõpul avaldatud valimisnimekirja järgi kandideeris siinses piirkonnas kümme roheliste erakonna inimest, kuid selle nädala teisipäevaks oli kaks neist loobunud.

Kui Järvamaa ettevõtja Sven Aluste põhjendas loobumist ajanappusega, siis Viljandis elav ja partei maakonna juhatusse kuuluv Anneli Laante pole oma kandidatuuri tagasivõtmist kuidagi kommenteerinud. Teistes parteides loobujaid pole.

Loobuja nägi teiste indu

Sven Aluste tunnistas eile, et enne, kui ta kandideerimiseks avalduse esitas, oleks pidanud paremini läbi mõtlema, kas ta on selleks valmis.

«Nägin nimekirjade koostamisel, milline ind valimistele minejate hulgas valitses, ja tundsin, et minul seda pole,» lausus ta.

Ökoehitusega tegelev Aluste tahab suurema osa ajast kulutada oma perele ja tööle ning piisava ettevalmistuseta pole mõtet kandideerima minna. «Näen, et see nõuab rohkem aega ja pühendumist, kui mul on pakkuda,» sõnas ta.

Erakonna Eestimaa Rohelised peasekretär Ain Kabal ütles, et saab Aluste loobumise põhjustest väga hästi aru. «Ta võttis minuga ühendust ja selgitas neid,» lausus Kabal. Põhjust, miks loobus Anneli Laante, peasekretär öelda ei osanud.

Ka «Sakalal» ei õnnestunud eile Anneli Laantelt selgitust pärida, sest telefonile ta ei vastanud ning hiljem oli mobiiltelefon sootuks välja lülitatud.

Kaks inimest Viljandimaalt

Ain Kabal kinnitas, et kõik roheliste nimekirjas üles seatud inimesed on oma kandidatuuri esitanud ise. «Kedagi kõrvupidi valimistele ei veeta,» sõnas ta.

Erakonda juhib siinsetel valimistel muusik Jaan Sööt, kes varem pole riigikokku pääseda üritanud. Viljandimaa inimestest löövad kaasa metsakonsulent Ülle Kuldkepp ning Soomaa talunik Indrek Hein.

Osalemisest loobunud Aluste meelest ei muuda kahe kandidaadi nimekirjast lahkumine roheliste erakonda siinses piirkonnas nõrgemaks. «Potentsiaal on olemas ja muutub pidevalt tugevamaks,» arvas ta.

Lisaks rohelistele on üks muudatus ka Keskerakonna nimekirjas. Kui enne kandidaatide esitamist oli siinse piirkonna üheksas number endine Koeru vallavanem Jaago Kuriks, siis valimiskomisjonile esitatud materjalides on tema asemel kirjas sama valla ettevõtja Arvo Adelbert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles