Suur osa liiklejatest eirab ajutisel peatänaval parema käe reeglit

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvalisest kohast ajutiselt liiklussõlmeks muutunud ristmikul on autosid päris palju. Kümne minuti jooksul eiras märki 11 autojuhti.
Kõrvalisest kohast ajutiselt liiklussõlmeks muutunud ristmikul on autosid päris palju. Kümne minuti jooksul eiras märki 11 autojuhti. Foto: Elmo Riig

Vaksali tänava remondi tõttu on liiklus ühelt Viljandi peamiselt tuiksoonelt suunatud Terase tänavale, kus paljud juhid eiravad harjumatu liikluskorralduse tõttu märki «Peatee» ning tekitavad ohtlikke olukordi. 

Tehnika ja Terase tänava ristumiskohal seisab praegu ajutine liiklusmärk, mis annab teada samaliigiliste teede ristmikust. Seega peaks iga ristmikule lähenev juht andma teed paremalt tulevale sõidukile ehk järgima parema käe reeglit. 

Eile hommikul kella 10.41 ja 10.51 vahel korraldatud loendus näitas, et Tehnika ja Terase tänava ristumiskohal jätkas liiklusmärgist hoolimata teekonda sõitu aeglustamata 11 autot, nende hulgas autokooli auto ja takso. Õigesti käitus aga 36 autojuhti, kes võtsid pisut hoo maha. Et vaateväli on hoonete tõttu piiratud, ei saa selles kohas ka eemalt veenduda, et paremat kätt jääv tee on vaba. Tehnika tänav on praegu küll remondi tõttu muutunud tupikuks, kuid autosid sõidab seal sellest hoolimata päris palju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles