Folgil saab söönuks vegan ja joonuks õllegurmaan

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toit ja jook on iga festivali lahutamatu osa, nii on see ka Viljandi folgil. Suure osa pärimeetrist, alates Esimesest Kirsimäest kuni lauluväljaku ümbruseni, võtab enda alla suur toidulaager. Toidukultuur on viimastel aastatel tohutult rikastunud ning see väljendub pakutavates valikutes. Esindatud on ka eri rahvaste köögid, näiteks võib osta nii aasiapärast kui ameerikalikku toitu.

Ylva Siden, kes tänavu märtsis Rootsist Keilasse kolis, müüb Karu talu käsitööšokolaadi, mille ta ise oli valmistanud. Käsitööšokolaadi pakub Karu talu folgil esimest korda ning Sideni sõnul on äri väga edukas. Letil võis näha kamašokolaadigi, mis on ainus gluteeni sisaldav toode. Pooled maiused on ka piima- ja munavabad, ülejäänud aga vegantooted. Ylva Siden ise on samuti vegan. «Inimesed on väga kenad ja siinne toit on väga maitsev,» ütles Siden. 

Vegantoitu pakub folgil Vegan Stuudio Toormoor. Töötaja Marita Krulli sõnul on külalistel vegantoidu vastu suur huvi. Inimesed ostavad vrappe, juurviljakotlette, smuutisid, kooke ja palju muudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles