Vaba mõte. Tahaks lahedat presidenti. Jälle

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui president Toomas Hendrik Ilves viitas oma Facebooki lehel sellele, kuidas ta juba 2005. aastal Sakalas Mulgi valla loomisest kirjutas, tuli mul mõistagi tahtmine too artikkel üles otsida. Kui teil kah tuli, siis olgu öeldud: see ilmus 2. juuli numbris ja kannab pealkirja «Võtaks Mulgimaa asjad õige enda kätte!».

Nüüd, 11 aastat hiljem, oli seda teksti ütlemata põnev lugeda. Ühest küljest pole seniajani suurt midagi muutunud – haldusreform on endiselt tegemata, eks ole – ja mitu Ilvese märkust on ikka asjakohased. Teisalt on pilt praegu hoopis teine.

«Kahekümne tuhande elanikuga omavalitsus, nagu näiteks Viljandi linn, on piisavalt suur Euroopa Liidu projektides osalemiseks ja oma haridussüsteemi korraldamiseks. Kui Viljandi soovib, siis ta suudab ehitada endale ujula, pidada ülal kultuuriakadeemiat ja võõrustada pärimusmuusika festivali. Ükski Mulgimaa omavalitsus sellist luksust endale lubada ei saa,» kirjutas Toomas Hendrik Ilves toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles