Kui vettpidav on väide nutitelefoni elujõust vesistes oludes?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon maandub basseinis 1,4 meetri sügavusele, kuhu jääb kolmeks minutiks. Sulpsamise hetkel aktiivne kõne lõpeb levi puudumise tõttu basseini põhjas. Esialgu elab nutifon selle katse üle.
Telefon maandub basseinis 1,4 meetri sügavusele, kuhu jääb kolmeks minutiks. Sulpsamise hetkel aktiivne kõne lõpeb levi puudumise tõttu basseini põhjas. Esialgu elab nutifon selle katse üle. Foto: Marko Saarm

​Enamasti ei proovi keegi telefoniga vee all helistada. Meie proovime. Harilikult ei jäeta telefoni pooleks tunniks meetri sügavusele vette. Meie jätame. Millega see kõik lõpeb?

Osa tootjaid reklaamib lisaks tavalistele kuiva maa telefonidele ka veekindlaid nutitelefone. Sony näiteks ütleb Xperia M5 kohta, et sel on vee- ja tolmukindluse klass IP 68: telefon elab kenasti üle laborikatse, kus see on asetatud pooleks tunniks kraaniveega täidetud nõusse poolteise meetri sügavusele.

Teisalt märgib Sony oma kodulehel veekindla nutitelefoni kohta, et seda ei tohi vee all kasutada, näiteks pildistamiseks. Telefoniga kaasas olevas eestikeelses alustusjuhendis on selge sõnaga kirjas: seadet ei tohi panna üleni vee alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles