Juhtkiri. Ja see avaldub taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Seda oli näha juba eile pärastlõunal. Juba siis palistasid parkivad autod mitut suuremat tänavat ning üldine sigin-sagin ei jäänud põrmugi näiteks Tallinnale alla. Viljandi on taas pärimusmuusika festivali lainel.

Viljandlased jagunevad rahvasuus folgiks kutsutava ürituse osas mitmeks. Osa tõmbab selga linased riided ja sulandub täielikult rahvamuusikasõprade katkematult kulgevasse massi. Palju on eri mõõdukusega folgisõpru. Osa kohalikke hoiab end aga aasta suurimast festivalist pigem eemale. Võibolla seepärast, et hariliku nädalavahetusega võrreldes hoopis teistsuguses rütmis hingav kodulinn mõjub neile võõristavalt. Samal ajal nimetatakse just pärimusmuusika festivali aegset Viljandit selleks õigeks.

Ehk oleks täpsem öelda, et folgifestivali ajal avaldub kogu oma ilus Viljandi potentsiaal. On juba palju aastaid ikka ja jälle avaldunud. Viljandi linn saab hakkama palju suurema inimeste- ja sündmustehulgaga kui siin 51 nädalal aastas on. Siinne maalilisus võiks osaks saada palju suuremale külalistehulgale ning siin saaks ringelda palju rohkem loomingut. Viljandil on kasvuruumi, ilma et see peaks füüsiliselt suuremaks paisuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles