Juhtkiri. Põltsamaaga Viljandimaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viljandimaa tipus asuval pisikesel Kõo vallal on jäänud haldusreformi eel lauale kaks ühinemisteed, millest ühte võib tingimisi nimetada ambitsioonikaks ja teist kindla peale minekuks. Esimese kohta ütlevad kriitikud, et see kätkeb endas teatavaid riske, teise variandi vastu saab aga väita, et see ei kasuta avanenud võimalusi ära.

Riigi kui terviku seisukohast on kahtlemata teretulnud, kui liitutakse võimalikult suurejooneliselt mõeldes. Teisalt ei tohi unustada, et praeguste linnade ja valdade juhtidel lasuvad kohustused just nimelt oma elanike ees. Kui nende siiras tunne on, et maakonnapiiride laienemine tuleks kohaliku piirkonna arengu arvelt, siis ei tohi nad seda tunnet ignoreerida.

Mõte, et Põltsamaa piirkonnast võib saada Viljandi maakonna osa, kõlab meie poolt vaadatuna ütlemata ahvatlevalt. Peabki kõlama. Samas räägib meie kasuks ka ajalugu – veel enne sõdasid kuulus Põltsamaa just Viljandi maakonna koosseisu. Kõo ühinemine idapoolsete naabritega nõnda, nagu osa vallavolikogu liikmeid seda soovib, tähendaks niisiis vana Viljandimaa taassündi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles