Põltsamaa piirkond pole Viljandi maakonda kolimise vastu

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Osa Kõo vallavolikogu liikmetest tahab ühineda Põltsamaa linna ja valla ning veel kahe Jõgevamaa omavalitsusega, kuid seda tingimusel, et tekkivast haldusüksusest saab Viljandi maakonna osa. Kusjuures nood ei tõrjugi niisugust mõtet.

Põltsamaa linna ja valla ning Puurmani ja Pajusi valla lisandumine kasvataks Viljandimaa elanike arvu veidi vähem kui 48 000 pealt enam kui 10 500 inimese võrra ehk 59 000 ligi. Sealjuures saaks peaaegu 4200 elanikuga Põltsamaa linnast maakonna suuruselt teine asula. Mitu asjaosalist – seal hulgas rahandusministeerium, kelle tööülesannete hulka haldusreformi läbiviimine kuulub – märgivad, et ajalooliselt ongi Põltsamaa vana Viljandimaa osa.

Koos veidi enam kui 1000 elanikuga Kõo vallaga ületaks moodustuv omavalitsus 11 000 elaniku piiri ehk saaks suurema ühinemistoetuse kui väiksemad uued vallad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles