Jahutav suvejook võiks olla parkainerohke ja soolakas

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskelt pressitud apelsini-greibimahla serveerib Harmoonia suurest jalaga pokaalist, sest nii näeb jook iseäranis ahvatlev välja.
Värskelt pressitud apelsini-greibimahla serveerib Harmoonia suurest jalaga pokaalist, sest nii näeb jook iseäranis ahvatlev välja. Foto: Valdo Ots

Suvel palavusele leevendust otsiv inimene teeb vea, kui valab endale klaasi külma jooki ja puistab sellesse veel peoga jääkuubikuid. Nii saab ta jahutust vaid korraks.

Viljandi restorani-kohviku Harmoonia juhataja, joogikelner Aili Mängel teab reisikogemustest, et kuuma kliimaga riikides juuakse põhiliselt teed.

«Kui külma jooki tarbida, hakkab organism selle soojendamiseks rohkem energiat tootma, mis tähendab, et pärast põgusat leevendust on veel palavam,» rääkis ta. «Higiseks ajab kõrberahvas end kuuma joogiga sellepärast, et higi jahutab nahka. Kui siis ka õrn tuulehoog üle käib, ei oska paremat jahutust tahta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles