Kommentaar. Mitu naist ja lapspruudid – uued mured Saksamaal

, eestlane Saksamaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saksamaal on teistest kultuuriruumidest pärit immigrantidega uued hädad: kuidas suhtuda sellesse, kui ühel mehel on ametlikult mitu naist või naine on alles lapseeas ja peaks laste kasvatamise asemel ise koolis käima?

Meedias koguvad kultuuride kokkupõrked palju tähelepanu. Näiteks kohtuotsus, mille järgi Aschaffenburgeri linna noorsooamet ei tohi otsustada 15-aastase Süüria tüdruku majutamise üle, sest kohus ei lubanud juba 14-aastaselt abiellunud tüdrukut tema täisealisest mehest lahutada. Bambergi maakohus otsustas maikuus nii ning osutas samas sotsiaalsetele ja õiguslikele probleemidele, mis pagulaste immigratsiooniga kaasnevad.

«Laste ja teiste sundabielud, aga ka polügaamia, on osas riikides, kust põgenikud viimasel ajal Saksamaale on jõudnud, kas legaalsed või vähemalt talutud, samas Saksamaal ilmselgetel põhjustel keelatud,» kirjutab Augsburger Allgemeine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles