Eesti osavaima kiirabibrigaadi liikmed töötavad Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabitehnik Martti Ojamaa (vasakul) ja arst Tanel Lepik nautisid võistlemist oma erialal, kus tuleb ka igapäevatöös ootamatusteks valmis olla.
Kiirabitehnik Martti Ojamaa (vasakul) ja arst Tanel Lepik nautisid võistlemist oma erialal, kus tuleb ka igapäevatöös ootamatusteks valmis olla. Foto: VALDO OTS/Sakala

Reedel peeti Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Eesti kiirabi liidu teine kutsemeisterlikkuse võistlus, mille võitis sihtasutuse Tartu Kiirabi Viljandi baasi töötajatest kokku pandud võistkond.

Kokku lavastati üheksa kriitilist õnnetust, mille lahendamisel teenis enim punkte brigaad, kuhu kuulusid Viljandis töötavad Tanel Lepik, Gea Sarapuu ja Martti Ojamaa.

Nii nagu päriseluski, ei teadnud kiirabitöötajad, mis katsumused neid ees ootavad. Kutsevõistlusel tuli tegeleda erinevate tervisehäirete käsitlemise ja traumadega, aga ka näiteks panna end proovile sõudeergomeetritel. Viimane katsumus leidis aset Jõesuus, kus tuli simuleerida Võrtsjärvele kannatanu järele minekut ja 12 minutit sõuda. Seal tuli brigaadidel hakkama saada kahe uppunu elustamisega korraga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles