Tipikate rattamatk tuleb Viljandimaale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikaülikooli tudengid ja vilistlased matkavad nädalavahetusel ratastega mööda Viljandimaad.
Tallinna tehnikaülikooli tudengid ja vilistlased matkavad nädalavahetusel ratastega mööda Viljandimaad. Foto: ratas.tipikas.ee

Reedest pühapäevani matkavad Tallinna tehnikaülikooli tudengid ja vilistlased ratastega mööda Viljandimaad, et veeta kolm päeva aktiivset puhkust ja tutvuda kohaliku eluoluga.

Kolme päevaga väntab sadakond ratturit 189 kilomeetrit, millest 101 kilomeetrit võtavad enda alla kruusateed, 69 kilomeetrit asfaltteed ja 19 kilomeetrit metsateed. Matkajad käivad Eesti suurimas metsavennapunkris Ennuksemäel, Polli aiandusuuringute keskuses ja tutvuvad mulgi kultuuri instituudiga.

Esimese päevaga matkatakse Heimtalist Ainja järveni. Teisel päeval kulgeb matk läbi Taagepera, jõuab Pajumäe taluni ning lõpeb Abja vallas Kaie talus. Kolmandal päeval käiakse Paudi talus, Abja-Paluojal ning matk lõpeb Õisus.

Tipikate rattamatk toimub sel korral 16. korda. Igal aastal viib matk ühte Eesti maakonda. Viljandimaal on ratastega käidud ka 2002. aastal.

Tipikad on oma Viljandimaa rattamatka puhul valmistanud ka spetsiaalse Viljandi maakonna tunnustega embleemi, mida kannavad kõik ratturid. Seda kingivad matkajad tänutäheks lahketele Viljandimaa inimestele, kes nende teele jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles