Nava Lava festival võlus osalejat ennastki

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Kõdari ja Silvia Soro näidendis «Riia linna advokaat» lõi kaasa hulk noormehi ja tütarlapsi.
Jaak Kõdari ja Silvia Soro näidendis «Riia linna advokaat» lõi kaasa hulk noormehi ja tütarlapsi. Foto: Valdo Ots

«See pilt, mis mulle kohapeal avanes, oli lihtsalt vapustav,» ütles pianist ja ETV saatesarja «Klassikatähed 2016» võitja Sten Heinoja eile, päev pärast Nava Lava festivalil esinemist. «Ma ei oleks osanud kunagi midagi niisugust oodata.»

Mulgi kultuuri festivali Nava Lava viimasel päeval enne etendust «Riia linna advokaat» tunniajase klaverikontserdi andnud Heinoja ei teadnud oma sõnul veel mõned päevad tagasi, kuhu ta täpselt esinema läheb. Aimduse, et Nava talus toimuv on midagi teistsugust, sai ta siis, kui ta kaks päeva enne festivali pianist Mihkel Polli kohtas ja mainis, kuhu on minemas. «Tema ütles: «Oh! Sa lähed Nava tallu või? Seal on nii tore!»»

Laupäeval sõitiski Hein­oja Tallinnast Läti piiri äärde Lilli külla ja sattus vaimustusse. Pärast «Riia linna advokaadi» nägemist helistas ta oma vanematele ja kutsus nemadki pealinnast seda vaatama. Etteruttavalt olgu öeldud, et nad tulidki pühapäeval ja Heinoja kinnitusel meeldis nähtu neile väga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles