Klaveripoeg pärimusmuusika aidas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap esitab enda ja teiste loomingut.
Rein Rannap esitab enda ja teiste loomingut. Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

Homme kell 19 esineb pärimusmuusika aidas Rein Rannap.

Seekordsel kontserdil pakub ta kuulajaile nii enda kui teiste loodud rokketüüdide tulevärki ja aegluubis üldtuntud klassikameloodiate seadeid. Kava võib kokku võtta pealkirjaga «Nagu öö ja päev».

Rannapi etüüdid, ehkki žanrilt kerged, on ometi rasked mängida. Kuulajail küll raskusi ei teki. Vastupidi: peale harjumuspärase kerge muusika keele on neile abiks ka ilmekad pealkirjad.

Sellel kontserdil ettekandmiseks on muusik rannaplikuks kirjutanud mitu armastatud klassikalist häälele ja orkestrile loodud helitööd.

Alles paar nädalat tagasi kandis kontsertkava pealkirja «Sõrmepalavik», ent — nagu Rein Rannap ise tunnistas — ettevalmistusperioodil mõtted muutuvad ning nii pidas ta õigemaks seda viimasel hetkel muuta. Eks heal lapsel olegi mitu nime.

Kuigi Rein Rannap on andnud Viljandis meeldejäävaid kontserte, pole ta varem pärimusmuusika aidas mänginud.

«Olen olnud seal kuulajana ja tean saali akustikat, aga soolokontserdi annan tõesti esimest korda,» sõnas muusik. «See tuleb põnev kohtumine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles