Soovitused avatud taludesse astujatele

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev
Avatud talude päev Foto: VALDO OTS/Sakala

Homme tuleb teine üle-eestiline avatud talude päev. Eestis kokku avavad külalistele oma uksed 230, Viljandimaal 18 talu ja põllumajandusettevõtet.

Küllakutsujad jagavad maaeluministeeriumi vahendusel inimestele soovitusi, et päev saaks kulgeda sujuvalt ja kõigile nauditavalt.

Tutvu enne talude programmidega. Nii saad endale enam huvi pakkuvad kohad välja valida ja minna sinna siis, kui programmis on sinu perele kõige põnevamad tegemised. Ole kena ja pea kellaaegadest kinni. Programmiga saad tutvuda www.avatudtalud.ee.

Riietu nii, et farmielu su tuju ei rikuks. Loomakasvatuses on ikka omad iseloomulikud lõhnad. Arvesta sellega ja riietu sobivalt. Vihmase ilma korral võta kaasa kummikud ja vihmariided.

Ole kena ja järgi vastuvõtjate juhiseid. Sa tuled ju taludesse ja põllumajandusettevõtetesse külla. Kui liikumiseks lubatud alad on eraldi märgitud, pea neist kinni. See võib olla vajalik sinu enda, su laste, aga ka talu loomade turvalisuse pärast.

Pargi auto selleks ette nähtud kohta. Teepervedele parkides jälgi, et sa ei takistaks liiklust ja ohutus oleks tagatud.

Võta kindlasti kaasa hea tuju ja uudishimulik meel. Maal on ju mõnus uudistada ja päeva nautida! Esita pererahvale küsimusi, nii saad kõige paremini teada, kuidas see Eesti toit ikkagi kasvab ja kuidas maaelu käib.

Võta kaasa sularaha. Kuigi külastused on tasuta, võib programmis olla põnevaid töötubasid, millel on sümboolne tasu. Samuti saab paljudes kohtades osta maitsvat talutoitu, millest sa ju ei taha ilma jääda. Aga talus pangaautomaati pole.

Jäta võimaluse korral oma lemmikloom koju. Nii säästad taluloomi ja ka oma karvast sõpra. Kui ta on sul siiski kaasas, tuleb jälgida võõrustajate juhiseid. Kui tahad kindlasti koos lemmikloomaga taludes ringi käia, helista palun ette ja räägi see pererahvaga läbi.

Tee vahvast päevast pilte ja jaga neid Instagramis või avatud talude päeva Facebooki lehel märkega #avatudtalud. Siis saavad päevast osa ka need, kel pole mingil põhjusel võimalik kohale minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles