Ossinovski: maanteeameti plaan on toores (2)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Pärnumaal Varemurrus asetleidnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogul puudutas partei esimees Jevgeni Ossinovski oma kõnes muu hulgas maanteeameti plaani kaotada paljudest Eesti linnadest sõidueksami tegemise võimalus. Sama teema küttis hiljuti kirgi ka Viljandis, sest kava kohaselt ei saa alates 2018. aastast siin sõidueksamit teha.

"Maanteeameti toores plaan oma teenuste kokkutõmbamisest piirkondades läheb täielikult vastuollu selle valitsuse prioriteediga," märkis Ossinovski. "Edasise maakondade nõrgestamise asemel peaksime mõtlema sellele, et suurematele omavalitsustele võiks hoopis funktsioone juurde anda ning tuua teenust inimestele lähemale. Loomulikult, oma riigi pidamine selle kõigis maakondades on kulukas, ent kitsa Exceli-vaate asemel peame nägema regionaalset tasakaalustatust strateegilise küsimusena riigi edasises arengus."

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles