Kommentaar. Autor: töö eesmärk on luua rahulik, kuid aktiivne linnakeskus

, magistritöö autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Põld
Juhan Põld Foto: Erakogu

Olen ise küll Põhja-Eestis sündinud ja kasvanud, täpsemalt Kohila poiss, kuid Viljandis sai lapsepõlves tihti vanavanemate juures suvitatud. Seepärast on just Viljandi-teema mulle hingelähedane. Samas on see aktuaalne «Eesti Vabariik 100» ettevõtmiste seas väikelinnade keskuste arendamise tõttu.

Lõputöö teema kasvas välja ühest ainetööst, mille puhul tuli valida mingi linn, analüüsida seda ja teha ettepanekuid, kuidas selle linna keskust atraktiivsemaks kujundada. Minu töö eesmärk on tuua elu linnakeskusse tagasi, pakkuda kohalikele autovaba kesklinna elu, kus kõik on käe-jala juures. Sellise kontseptsiooni arendamine peaks käima tihedas koostöös omavalitsusega.

Minu arvamus on, et Viljandi kesklinn on praegu enam-vähem samal tasemel kui teiste sääraste Eesti linnade oma. Positiivsed näited on pärimusmuusika keskus ja kultuuriakadeemia, mis toovad linna aktiivsemat elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles