Süljeküllane süvakultuur võib olla tervisele ohtlik

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti on kõige suurem hulk viirusi suus ja ninas juba enne, kui inimene end ise haigena tundma hakkab. Illustratsioon pole kultuurilavastusega seotud.
Enamasti on kõige suurem hulk viirusi suus ja ninas juba enne, kui inimene end ise haigena tundma hakkab. Illustratsioon pole kultuurilavastusega seotud. Foto: Andres Haabu / Postimees

Viljandis peetud modernse kultuurifestivali notafe ühel etendusel sülitasid lavategelased üksteisele suhu, kuid sülje teel levib hulk erinevaid haigustekitajaid.

Üks asi on kunstilisel eesmärgil üksteise sülje degusteerimine, aga teisalt võib ka näiteks privaatselt publiku silme eest eemal kirglikult suudelda. Millist võimalikku nakkust sellega seoses kartma peaks?

Sakala küsimusele vastas terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ning öeldut aitas lahti seletada nakkustõrjearst ja mikrobioloog Ruth Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles