Vaba mõte. Propaganda või teavitustöö? (1)

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete Palgi
Greete Palgi Foto: Valdo Ots

Umbes nädal aega tagasi kütsid kirgi tervise arengu instituudi plakatid, mis propageerisid turvaseksi. Mõned üksikud neist kujutasid ka kahte meest, kes üksteist hoiavad. Kõik oli täiesti sündsuse piires. Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks nentis aga oma sotsiaalministeeriumile edastatud kirjas järgmist: «Ilmselgelt lähtub kampaania «Kumm on seks!» /.../ eesmärgist manipuleerida ühiskonna väärtushoiakutega ja kujundada homoseksuaalsetest suhetest positiivset ühiskondlikku kuvandit.»

Samas kirjas oli kampaaniat nimetatud homopropagandaks. Ometi oli reklaamide eesmärk panna inimestele südamele, et turvaseks on oluline. Kui avada plakatil reklaamitud veebileht hiv.ee, saab lugeda just sellest, kuidas end seksuaalsel teel levivate haiguste eest kaitsta ja mida teha juhul, kui oled juba nakatunud. Huvilistel on võimalik ka spetsialistile konfidentsiaalselt küsimusi esitada.

Propageeritakse turvaseksi. Ei plakatil ega veebilehel ole kirjas, et olla hetero on «nii kaheksakümnendad» ja homoseksuaalsus on kuumim trend. Seksuaalsust ei saa valida ega muuta oma suva järgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles