Joensuu ärgitab Eesti linnu lippe heiskama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Soome idapiiril paiknev Joensuu linn kutsub kõiki Euroopa linnu ja valdu heiskama juuli viimasel neljapäeval, 28. juulil Euroopa lippe. Selle eesmärk on tuletada meelde Euroopa ühtsuse ja koostöö tähendust Euroopa kodanike igapäevaelus.

Joensuu linnapea Kari Karjalainen tutvustas algatuse mõtet järgmiselt: «Usume, et Euroopa vajab kildkondlikkuse ja lagunemise asemel koostööd. Teeme igapäevatööd rohulible tasemel nii maakondades kui linnades. Ühise lipupäevaga tahame endile ja teistele meelde tuletada, et kuigi Euroopa on täiusest kaugel, tasub probleemide lahendamiseks ühiselt pingutada.»

Narva teatas esimese Eesti linnana, et osaleb üle-euroopalisel lipupäeval. Lätist läheb kaasa praeguse seisuga 27 omavalitsust ja Leedust 8. Üle Euroopa on mõttega kaasa läinud rohkem kui 80 linna ja omavalitsust, teiste hulgas pealinnad Amsterdam, Helsinki ja Ljubjana.

Linnad ja vallad võivad lipukampaaniaga liituda internetis (connectingeuropeans.eu). Traditsioonilise lipuheiskamise asemel võib lipp nähtaval olla ka muul viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles