Viljandimaa huvikoolid said riigilt 9600 eurot toetust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani koolimaja
Suure-Jaani koolimaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa huvikoolid said Eesti noorsootöö keskuse korraldatud projektikonkursi «Varaait vol. 12» kaudu 9600 eurot toetust eri tegevuste elluviimiseks ja vahendite parandamiseks.

Toetust sai viis projekti, millest kaks keskenduvad tehnikale ning üks muusikale, spordile ja kunstile. Suurima üksiku toetuse Viljandi maakonnas sai Suure-Jaani gümnaasiumi huvikooli robootikaring.

Noosootöö keskuse suunajuhi Gerttu Aaviku sõnul keskendus tänavune konkurss varasemast enam koostööprojektidele, et mitme omavalitsuse ja organisatsiooni ühise tegevuse abil pakkuda noortele senisest rohkem võimalusi.

Suure-Jaani gümnaasiumi huvikool koostöös mittetulundusühinguga Robopro avab Suure-Jaani vallas robootikaringi. Projekti eesmärk on võimaldada kogu Suure-Jaani valla robootikahuvilistele võimetekohast tegevust Lego robotitega. Luuakse tingimused ja arendatakse huvi robootika vastu, pakutakse eneseteostuse võimalusi ja eduelamusi, suurendatakse õpilaste oskusi meeskonnas tegutsemisel ning luuakse võimalus osaleda rahvusvahelistel robootikasündmustel.

Eesti Noorsootöö Keskuse projektikonkurss «Varaait vol. 12» huvikoolidele eelarve suurus oli tänavu 147 488 eurot.

«Varaait vol. 12» toetust said Viljandimaalt järgmised ettevõtmised.

• Viljandi kunstikool, «Viljandi kunstikooli video-, foto- ja kunstiõppevahendite pargi kaasajastamine ja täiendamine» – 1800 eurot.

• Viljandi muusikakool, «Kompaktse helivõimendussüsteemi soetamine kooli ansamblitele ja orkestritele» – 1600 eurot.

• Viljandi spordikool, «Suusaergomeetrite soetamine» – 1000 eurot.

• Suure-Jaani gümnaasiumi huvikool, «Robootikaring Suure-Jaani vallas» – 4000 eurot.

• Viljandi huvikool, «Viljandi huvikooli tehnikaringide õpikeskkonna kaasajastamine» – 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles