Noored äritsevad täna Arkaadias nädala jooksul looduga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kell 15 leiab Viljandis Arkaadia aias aset noortevahetuse «I wish = I will» raames laat, kus üle Euroopa Eestisse nädalaks kokku tulnud noored müüvad nädala jooksul loodud tooteid ja teenuseid. 

Projekti vältel saavad kokku 13–17-aastased noored Eestist, Slovakkiast, Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Kokku võtab Viljandi Paalalinna kooli ja sihtasutuse Viljandi Hariduse Arengufond koostöös toimuvast noortevahetusest osa 60 inimest. 

Projektijuhi Merit Varblase sõnul on ettevõtmise eesmärk suurendada noorte ettevõtlikkust ja algatusvõimet. Noortevahetuse nädala jooksul koostavad noored oma miniäriplaani. Praeguseks on noorte äriplaanid saanud tegelikkuseks ja huvilistel on võimalik täna Viljandi kesklinnas Arkaadia aias laadal nende loodud tooteid osta. 

Lisaks laada ettevalmistamisele külastasid projektis osalejad Viljandi edukaid organisatsioone Cleveroni, Viljandi OTT-i toiduaita ja pärimusmuusika aita. Koos mängiti simulatsioonimänge ning omavahel said kohtuda otsustajad ja noored ehk projekti külastasid abilinnapea Janika Kivistik ja Viljandimaa arenduskeskuse omavalitsuste konsultant ja noorte ettevõtlikkuse programmide koordinaator Kairi Ong. Samuti said noored tutvuda õpilasfirma Vanora tegevusega ja vaadata teadusteatri Teeme Keemiat etendust. Lisaks korraldasid noored oma riigi kultuuriõhtuid. 

Rahvusvaheline noortevahetus on Euroopa riikidest pärit noortegruppide koostööprojekt, mis tegeleb noortele oluliste teemadega. Projekti on välja töötanud noored ning viivad selle ka ise ellu. Noortevahetus kestab 24. juulini. Noortevahetus toimub noorteprogrammi Erasmus+ toetusel, eesti keeles on noortevahetuse pealkirjaks «Ma soovin – ma saan». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles