Orelifestival paneb Viljandimaa kirikud kõlama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali tulud lähevad Halliste kirikule oreli soetamiseks.
Festivali tulud lähevad Halliste kirikule oreli soetamiseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

25. juulil algab teine Halliste orelifestival ning terve nädala jooksul kõlavad seitsmes Viljandimaa kirikus orelihelid.

Halliste orelifestival on heategevuslik kontsertide sari, millega korraldajad soovivad koguda annetusi, kontakte ja poolehoidu Halliste kirikusse nelikoreli soetamiseks. Halliste orelifestival leiab aset nädala jooksul õhtuti kirikutes üle kogu Viljandimaa.

Festival algab esmaspäeval kontserdiga Paistus ning järgmistel päevadel kõlab muusika Tarvastus, Viljandi Jaani kirikus, Halliste, Suure-Jaanis, Taageperas ning lõppeb kontserdiga pühapäeval Karksi valla kultuurikeskuses.

Festivali kunstilise juhi Hendrik Aguri sõnul on teise Halliste orelifestivali teema «Contrapunctus 14». «See suurepärane Johann Sebastian Bachi teos on tema fuugakunsti üks säravamaid polüfoonilisi teoseid, mille interpreteerimisvõimalusi on sadu. Nii kuulemegi igal festivalipäeval eri esituses ja interpreteeringus festivali põhipalana Bachilt »Contrapunctus 14«,» selgitas Agur.

«Huvitav on kogeda, kuidas iga interpreet Bachi polüfooniat esitab. Välistatud pole ka improvisatsioon. Kindlasti läheb julgele improvisatsioonile džässmuusik Andranik Kechek, keda kuuleme koos Anett Tammega Viljandi Jaani kirikus päev enne folki», lisas ta.

Festival kava on internetis sihtasutuse Halliste Kiriku Orel Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles