Korraldajad ootavad publikurekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel nädalal algava Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad ootavad tänavu publikurekordit. 24. korda toimuv Viljandi pärimusmuusika festival pakub tavapäraselt nelja päeva jooksul mitmekesist kontserdi- ja lisaprogrammi, mis meelitab kohale tuhandeid muusikasõpru. Tänavusel festivalil paistab aga silma mitu asjaolu, mis selle erakordseks muudavad.

Viljandi pärimusmuusika festival kuulub EBU (European Broadcasting Union) ehk Euroopa ringhäälingute liidu festivalide programmi. Liit koordineerib tele- ja raadiokanalite koostööd, suurte projektide hulgas on nii Eurovisiooni lauluvõistlus kui ka Euroradio folkfestival, mille programmi tänavune pärimusmuusika festival kuulubki. EBU Euroradio folkfestivali programmi kuulumise tõttu on pärimusmuusika festivali programm tavapärasest ligi kolmandiku võrra suurem ja ühtlasi saabub Viljandisse rohkem artiste.

Seekord on festivalil esindatud üle 300 artisti 25 riigist – need on pärimusmuusika festivali ajaloos ülekaalukalt kõige suuremad numbrid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles