Riigi kasuks mõistetud autost sai juba enne kohtuotsust vanaraud

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui politsei tabab roolist purjus või juhtimisõiguseta juhi, on tal õigus auto ära võtta. Teenust auto teisaldamiseks pakub osaühing Piiri Kütus, mis hoiab sõidukeid Viljandi vallas Tomuski teel.
Kui politsei tabab roolist purjus või juhtimisõiguseta juhi, on tal õigus auto ära võtta. Teenust auto teisaldamiseks pakub osaühing Piiri Kütus, mis hoiab sõidukeid Viljandi vallas Tomuski teel. Foto: Elmo Riig

Kui Viljandi maavalitsuse riigivara peaspetsialist Lembo Neerot soovis minna Tomuski teel asuva osaühingu Piiri Kütus parklasse, et võtta vastu kohtuotsusega konfiskeeritud Opel Vectra ja see riigi kasuks maha müüa, oli auto juba vanarauaks tehtud.

Et autot, mida vastu võtta, polnud seal, kus see pidi olema, pöördus Viljandi maavanem Erich Palm 10. juunil politsei poole ja palus abi sõiduki asukoha kindlakstegemisel. Nagu selgus, oli Piiri Kütuse töötaja viinud kõnealuse Opel Vectra juba 14. märtsil Kuusakoskisse ja maavalitsusel polnud võimalik kohtuotsust täide viia.

Kohtuotsus, mille järgi pidanuks Opel Vectra konfiskeerimisele kuuluma, tehti alles 6. aprillil. Seega tekib küsimus, kuidas sai Piiri Kütuse töötaja otsustada auto saatuse üle peaaegu kuu aega varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles