Suvetormid tõid kindlustusfirmale tuhandete eurode eest kahjunõudeid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juulikuu on soojade suveilmade asemel toonud harukordse vihma, rahe, uputused ja puid lennutavad tuuleiilid. Ainuüksi kahe esimese nädalaga on Seesami kindlustus saanud 182 000 euro ulatuses kahjunõudeid.

«Kuu esimesel nädalavahetusel räsis Eestit torm, mis tõi Seesamile üle 60 000 euro eest kahjunõudeid. Nädal hiljem Tallinna tabanud paduvihm, mis lühikese ajaga teid ja majapidamisi uputas, tõi kaasa 5 sõiduki- ja 27 varakahjunõuet koguväärtuses 91 000 eurot,» kommenteeris Seesami kahjukäsitlusosakonna juht Ly Jõhvik.

Kokku on teatatud Seesami kindlustusele 79 tormi ja sajuga seotud kahjust, nendest 29 registreeriti Lõuna-Eestis ja 50 mujal.

Seesami spetsialisti sõnutsi on nende kõikides kodukindlustuse pakettides sees tormikindlustuse kate ja tugeva tuule tekitatud kahju hüvitatakse oma klientidele vastavalt kindlustuslepingu tingimustele. Paduvihmast tingitud kahjude hüvitamiseks tuleb lepingu sõlmimisel eraldi kokku leppida. «Kahjuks mitmel kliendil seekord üleujutuse kindlustuskaitsega lepingut ei olnud ja nende kahjusid hüvitada ei saanud,» tõdes Jõhvik. Sõidukiomanikele korvatakse kahjud sel juhul, kui neil on kaskokindlustus. Veest tekkinud kahju hüvitatakse, kui see tekkis juhi tegevusest sõltumatult.

Ly Jõhvik soovitab tormis räsida saanud kindlustatud kodus esimese asjana kaitsta oma vara kahju edasise suurenemise eest. Näiteks paigaldada katkise katuse või akna kaitseks kile või koormakate. Seejärel fikseerida olukord, teha pilte ja anda juhtunust teada kindlustusseltsile. Seejärel tuleb täita kahjuavaldus hüvitise taotlemiseks ning käituda vastavalt kahjukäsitleja edasistele juhistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles