Kohaliku advokaadi lugu võib jääda Nava Lava viimaseks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädalavahetuse kolmel õhtul saab Karksi vallas toimuval Mulgi kultuuri festivalil Nava Lava vaadata  lavastust «Riia linna advokaat». Festival võib selle korraldaja Jaak Kõdari sõnul jääda tänavu viimaseks.

Üheteistkümnendat korda Karksi vallas Lilli külas toimuv Nava Lava on inspireeritud kodukandi ümbrusest ning sealsetest lugudest, mis on korraldajale väga hingelähedased. Kõdar rääkis, et näidendid kirjutatakse alati ise, lavastatakse ainult algupärandeid ja mängitakse ainult mulgi keeles. Ta selgitas, et näidendid kajastavad Mulgimaal elanud ja tuntuks saanud inimeste elusid.

Tänavune lavastus «Riia linna advokaat» on Kõdari kirjeldusel võimalike olupiltide kogum tema vanaisa Hans Sootsi elust tema mälestuste ja kirjutatu põhjal. Hans Sootsi kodus Leeli talus tegutseb tema lapselaps Toomas Soots, kelle juhtimisel on see taas muutunud mainekaks ja mitmekülgseks. «Maja on äärest ääreni täis Toomase isa Lembit Sootsi maale, graafikat ja joonistusi,» lisas Kõdar. Kõike seda saavad näha ka turistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles