Pärnu filmifestival jõuab Viljandimaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali parimaks lühifilmiks osutus «Kaamelimees Goran».
Festivali parimaks lühifilmiks osutus «Kaamelimees Goran». Foto: Pärnu filmifestival

Alates homsest (neljapäevast) jõuab 30. Pärnu filmifestival ka Viljandisse ja Heimtalisse, kus saab vaadata valikut parimatest linastunud filmidest. Nende hulgas on parim kunstifilm «Lendamise kunst», parim dokumentaalfilm põlisrahvaste elust «Viis elu», parim lühifilm «Kaamelimees Goran», parim audiovisuaalne portree «K2. Taevast puudutades», parim muusikafilm «Koletis» ja parim lastefilm «Sügav vesi».

«Pärnu dokumentaalfilmide festival on jõudnud kuldsesse keskikka, sest Eesti vanima filmipeona tuleb ta juba kolmekümnendat korda,» rääkis festivali programmijuht Vaiko Edur. «Samas on festival jäänud truuks oma sünnil antud tõotusele kaitsta põlisrahvaste keeli ja kultuuri, riigita rahvakildude õigust elule päikese all.»

Kuus linateost, mida ühendab mõte «Lapsed on targemad» võistles eelmisel nädalal Eesti Televisioonis Eesti rahva auhinnale. Lisaks neile tuli Pärnus ekraanile sadakond dokumentaalfilmi. «Aga needki kõnelesid ajastu valusatest probleemidest,» sõnas Edur. «Lahkumisest maadest, kus elu pole enam võimalik, armastusest ja vägivallast perekonnas, inimeseks jäämisest ka kõige ebainimlikumates olukordades. Juubelifestivalil troonivad siiski need tööd, kuhu on pandud suur annus inimhinge ja südant.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles