Festivali lõpetas provokatiivne lavastus sülje, hambapasta ja alastusega

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Three Ways to Master a Kiss» mängib intiimsuse, eetika ja koosolemise piiridega.
«Three Ways to Master a Kiss» mängib intiimsuse, eetika ja koosolemise piiridega. Foto: Christin Lunts

Möödunud reede õhtul liikusid Viljandi spordihoone vanas saalis alasti inimesed, kes jagasid pikki suudlusi, vahetasid sülge ning loopisid toitu. See Aitana Cordero mõtlemapanev ja vastuoluline lavastus «Three Ways to Master A Kiss» kutsus kaasa mõtlema, mis on intiimsus, kuidas olla koos ja kui oluline on maailma tunnetamine maitsmismeele abil.

Seda projekti on eri riikides korraldatud juba seitse aastat paljude osavõtjatega ning see on muutumas antropoloogiliseks uurimistööks selle kohta, kuidas inimesed suhtlevad ning mida võib ja saab omavahel jagada.  Projektis osalejad maitsevad koosolemist, mis tähendab, et grupp inimesi suudleb üksteist, peseb üksteise hambaid ja maitseb toitu. Mistahes intiimsus aga aktiveerib inimeste moraalikoodeksi, millele vastavalt inimesed kas pettuvad lavastuses või avastavad tänu sellele midagi uut.

Igal juhul on seesugused projektid provokatiivsed ning täidavad oma eesmärki, milleks on inimestes küsimuste tekitamine ning oma eelistustele, valikutele ja tõekspidamistele kriitilise pilgu heitmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles