Ajateenistus on noorele karm, kuid õiglane

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad õppusel.
Ajateenijad õppusel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal läks suvise ajateenistusse võtmisega Viljandimaalt kaitseväkke 74 noort meest. Saamaks aimu, mis noorsõdureid ees ootab, otsis Sakala üles need, kellel on see tee juba seljataga.

Ajateenistuse kohustuslikkuse ja vabatahtlikkuse, selle kestuse pikendamise ja lühendamise ning raskusastme kohta on palju arvamust avaldatud. Kõige tõsiselt võetavamaks arvamuseks võib siiski pidada teenistuse läbinute hinnangut.

Viljandimaa noormehed, kellega Sakala rääkis, on kõik seda meelt, et ajateenistus on neile andnud aluse efektiivseks meeskonnatööks ning kasvatanud distsipliini, küll aga tunnistavad nad, et korraga harjumine võtab aega. Taivo Jürjo teenis Kuperjanovi jalaväepataljonis kaheksa kuud. «Ükskord, kui meil olid saapad porised, pidime selle eest rivis kükke tegema. Kompaniiülem põhjendas, et isegi lahingus surres peavad teil saapad viksitud olema,» meenutas Jürjo ranget korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles