Juhtkiri. Kuhu läheb pokémon?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Nutiseadmetes mängitava mängu «Pokémon Go» lugu tõestab taas kord, et kaela kandvate rüblikute vanematel on kasulik end digi- ja nutimaailmas toimuvaga kursis hoida, isegi kui selline värk neile huvi ei paku. Nii on lihtsam oma last mõista, kui ta väga paljude teiste inimeste eeskujul mõne uue asja haardesse langeb.

Vaid paari nädala eest välja tulnud mäng on maailmas praeguseks palju kõneainet pakkunud. Nagu kõigi muude asjade ja tegevustega, on ka sellega võimalik liiale minna. Ongi mindud. Peamiselt USA-st on saabunud esimesed uudised selle kohta, kuidas end liitreaalsusesse unustanud inimesed on näiteks liikluses ohtlikke olukordi põhjustanud. Mängu tõttu on lühikese aja jooksul vallandatud töötajaid. Mängu populaarsus varjutab kõik seninähtud äpid. Ei ole palju öelda, et «Pokémon GO» on maailma värskeim hullus.

Teisalt räägitakse ka sellest kui mängust, mis noored lõpuks ometi õue meelitab. Lisaks innustab see huvilisi oma kodulinna olulisi punkte avastama. Aga sellega tuleb lihtsalt piiri pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles