Pikalt vindunud vaidlus päädis kompromissiga

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolimajana kasutatav Heimtali mõisa peahoone on üks silmapaistvamaid ajaloolisi maju Viljandi lähiümbruses.
Koolimajana kasutatav Heimtali mõisa peahoone on üks silmapaistvamaid ajaloolisi maju Viljandi lähiümbruses. Foto: Rannar Raba

Heimtali mõisakooli renoveerinud ehitusettevõte Nordecon ja Viljandi vald sõlmisid pärast aastatepikkust mitmetahulist vaidlust kokkuleppe, mille kohaselt maksab firma omavalitsusele 50 000 eurot ja pooled loobuvad teineteise suhtes kõigist edasistest nõuetest.

Heimtali mõisa ajaloolises härrastemajas tegutsevat kooli võib pidada üheks Viljandimaa ilusamaks. Ehkki hoone renoveerimine lõppes juba 2011. aasta septembris, kestis seniajani valla ja ehitaja vahel vaidlus. Samal ajal kui omavalitsus nõudis ligi paarisaja tuhande euro suurust leppetrahvi, kurtis ehitaja talle osaks saanud ülekohtu üle.

Praeguseks Viljandi valla koosseisu kuuluv Pärsti vald sõlmis Nordeconiga ehituslepingu 2011. aasta märtsis. Tegelikult oli maja renoveerimine selleks ajaks juba poole peal. Uut ehitajat oli tarvis sellepärast, et eelmine ehitaja, aktsiaselts Remet oli vallajuhtidega tööde tähtaegade asjus konflikti sattunud ning lepingu enne tähtaja lõppu üles öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles