Poekotid toovad erivajadusega inimestele leiva lauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poekotid.
Poekotid. Foto: Erakogu

Mittetulundusühingu Eesti Pakendiringlus teatel õmblesid erivajadustega inimesed esimesel poolaastal taaskasutatud tekstiilist peaaegu 3000 korduvkasutatavat poekotti ning teenisid sellega ligi 10 000 eurot.

Taaskasutatud materjalidest poekottide tegemise idee autori, Eesti pakendiringluse juhatuse esimehe Aivo Kanguse sõnul on projektist saanud hästi toimiv ettevõtmine, mis pakub erivajadusega inimestele teenimisvõimalust.

«Kuigi kottide müüginumbrid on võrreldes esimese aastaga pisut langenud, on taaskasutatud materjalidest poekottide õmblemisest saanud puuetega inimestele püsiv sissetulekuallikas,» rääkis Kangus. Tema hinnangul tuleneb müügi vähenemine peamiselt asjaolust, et kotil on väga pikk eluiga, mistõttu ei teki kord juba koti soetanul niipea vajadust uut hankida. Kogu kottide müügist saadud tulu läheb nende valmistajatele, poed edasimüügi eest tasu ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles