Loomemajanduskeskus tahab Lõuna-Eesti metallifirmade rõõmuks soetada hinnalise labori

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomemajanduskeskuse juhataja Villem Variku sõnul on metallikeskus Männimäel end hästi õigustanud. Seepärast leiab ta, et mobiilse mõõtelabori hankimine on selle valdkonna edasiarendamiseks igati loogiline ja kasulik samm.
Loomemajanduskeskuse juhataja Villem Variku sõnul on metallikeskus Männimäel end hästi õigustanud. Seepärast leiab ta, et mobiilse mõõtelabori hankimine on selle valdkonna edasiarendamiseks igati loogiline ja kasulik samm. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa loomemajanduskeskus peab plaani hakata pakkuma mobiilse mõõtelabori teenust, mis võiks hulgale Lõuna-Eesti metalliettevõtetele tähendada tulevikus märkimisväärset kokkuhoidu.

Kinnitamaks töö vastavust rangetele kvaliteedinõuetele, peavad metalliettevõtted sageli laskma oma tooteid katsetada spetsiaalsetes mõõtelaborites. Selleks rakendatakse nii purustavaid kui mittepurustavaid meetodeid.

Kui esimesel juhul proovitakse, kuidas suudab detail vastu panna painutamisele, venitamisele, pressimisele ja muule füüsilisele survele, siis teisel juhul kasutatakse kontrollimiseks mitmesuguseid tehnoloogilisi võtteid. Näiteks tehakse mittepurustavas laboris magnetpulber- ja kapillaarkontrolli ning uuritakse detaile ultraheli- ja röntgeniseadmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles