Juhtkiri. Kas tuleks rõõmustada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kui kuritegevus statistika kohaselt aastaga sama hästi kui viiendiku võrra langeb, nagu see Viljandimaal tänavu kuue kuu võrdluses on olnud, tundub see esmapilgul väga hea uudis. Kuid kas ikka on?

Nagu teada, on registreeritud tööõnnetuste arv viimaste aastate jooksul Eestis märgatavalt kasvanud. Seda on põhjendatud kindla veendumusega, et üha suurem hulk kõigist niisugustest vahejuhtumitest saavad ametliku käigu, nagu seadused nõuavad. Niisiis püütakse meile selgitada, et kuigi statistilised numbrid muutuvad aasta-aastalt üha koledamaks, liigub olukord tänu sellele tegelikult paremuse poole, sest õnnetuste ametlik menetlemine sunnib tööandjaid ohutusnõudeid täpselt järgima.

Küsigem siinkohal: kas registreeritud kuritegude puhul võib kehtida äraspidine tendents? Sellele küsimusele vastata on paraku väga raske. Millega küll kindlaks teha, kui suur osa kuritegudest on peitu jäänud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles