Mis teeb kokku inimese, tema elu ja saatuse?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotehnoloogilise düstoopia tegelased suudavad «Nornide mängudes» iidsete Skandinaavia karakteritega samastuda tänu inimlikkusele.
Infotehnoloogilise düstoopia tegelased suudavad «Nornide mängudes» iidsete Skandinaavia karakteritega samastuda tänu inimlikkusele. Foto: RUUDU RAHUMARU

​3. juulil Tartus Raadi lennukiangaaris esietendunud lavastuse «Nornide mängud» keskmes on tunded – armastus, kadedus, hirm, valu, ahnus...

Selle küberpunklavastuse tõi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kümnenda lennu teatritudengite loodud Musta Kasti trupiga publiku ette kultuuriakadeemia vilistlane Jaanika Juhanson. Sobivamat paika on etendusele raske ette kujutada, sest mahajäetud lennukiangaar perifeerias on üks samm lavastuse olemusele lähemale.

«Nornide mängud» viib vaataja düstoopilisse maailma, kus infotehnoloogia on meile tuttava elukorralduse hävitanud ja alles on vaid Matrixi-taoline reaalsus üksikute päris inimestega. Ülejäänud on küborgid ja laboris valmistatud androidid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles