Kui valge kuld hapuks läheb, saab sellest rammu- ja võipiima

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Piima on kutsutud Eestimaa valgeks kullaks. Sellest saab ka keefirit, petti, jogurtit ja hapupiima. Aga mis vahe neil on?

Eesti piimaliidu tegevdirektori Tiina Saroni sõnul tuleneb piimatoodete mitmekesisus sellest, et nende valmistamisel kasutatakse mitmesuguse koostisega juuretist ja eri tehnoloogiaid.

«Keefiri juuretis koosneb piimhappebakteritest, pärmidest ja aroomi tekitavatest bakteritest,» selgitas Saron. «Jogurti tegemisel kasutatakse seevastu bakterijuuretist, mis koosneb kahte tüüpi piimhappebakteritest. Ka hapendamise temperatuur on pisut kõrgem. Petti saadakse võid tehes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles