Nädala tormihoiatus. Ega ometi jälle?

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Ligikaudu kaks kuud jäi puudu, et kõik Eesti seapidajad saanuks veidi kergemalt hingata. Möödunud reedel tuvastati pärast kümnekuulist pausi ühes sealaudas Aafrika seakatk. 

See juhtum puudutas ka kahte Kolga-Jaani vallas tegutsevat seapidajat, kes on nüüd järelevalvetsoonis. Ühtlasi tähendab see, et enne aasta möödumist Euroopa Komisjon Eestile elusloomade ja sealihaga kauplemise tingimuste leebemaks muutmist arutusele ei võta. Viimastel päevadel on uusi katkujuhtumeid ja kahtlusi juurde tulnud.

Usutavasti mäletavad veel kõik, et eelmisel aastal murdis Aafrika seakatk Eestis esimesena just ühte Viljandimaa lauta. Ilmselt on hästi meeles ka, kuidas see siis Eesti kodusigu justkui vikatiga niitis. Seetõttu viivad uued juhtumid paratamatult mõtted sellele, kas tänavu võib midagi säärast korduda. Sülitagem siinkohal kolm korda üle vasaku õla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles