Viljandi ei taha leppida maanteeameti kavandatava reformiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnapea Ando Kivibergi hinnangul on maanteeameti kava jätta juhieksami sooritamise võimalus 2018. aastast ainult kuude Eesti linna ja muu hulgas ka Viljandi bürood koomale tõmmata ilmekas näide pealinnas paiknevate otsustajate alateadlikust hoiakust, et Eesti mahub vaid Tallinna piiridesse.

«Eesti lahkub Eestist sellise enesestmõistetavusega, et hirm hakkab,» kirjutas Kiviberg Facebooki postituses ja nentis, et Viljandi ei kavatse sellise suhtumisega leppida. «Kui nii edasi läheb, võib jõuda selleni, et meil ei ole enam raha, et eestlased olla.»

Kiviberg ütles Sakalale, et eile tegi linnavalitsus maanteeametile järelepärimise, millistel kaalutlustel niisugune otsus on sündinud ja miks ei ole küsimust arutatud siinsete kohalike omavalitsustega. Kuna maanteeameti peadirektor Priit Sauk tähendas eilses Sakalas ilmunud intervjuus, et tsentraalne eksamikeskus luuakse korruptsiooni vähendamiseks, tahab Viljandi ka andmeid siinses büroos tuvastatud korruptsioonijuhtumite kohta. Seni pole linnavalitsus meeri sõnul säärastest juhtumitest kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles