Ametnikud teevad seakasvatustes erakorralist kontrolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homsest algab kõikide notsude eluasemete kontroll.
Homsest algab kõikide notsude eluasemete kontroll. Foto: Marianne Looorents, Virumaa Teataja

Baltimaade ja Poola regioonis aina kasvava seakatkuohu tõttu alustab veterinaar- ja toiduamet (VTA) homsest kõikides Eesti seakasvatustes erakorralist bioturvalisuse kontrolli. Samuti nõustatakse kontrollide käigus loomapidajaid bioohutuse taseme parandamise võimalustest.

VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on viimased juhtumid näidanud, et kuigi bio­turvalisuse nõuded on hoones täidetud, peab ka loomapidaja ohte vältima. «Rakendame kogu veterinaar- ja toiduameti ressurssi, et järgnevate nädalate jooksul veel kord kontrollida kõiki meile teada olevaid seapidajaid,» lausus ta.

«Me peame olema ranged ja riske vähendama. Kui kontrolli käigus leitud puudusi pole võimalik viivitamatult kõrvaldada, näitame üles nulltolerantsi. Sellisel juhul tootmise nõuetega vastavusse viimiseks enam lisaaega ei anta, vaid tehakse kohe ettekirjutus seakasvatuse lõpetamise kohta,» lisas Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles