Juhtkiri. Kui ka ei kõneta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Teadlik linlane on kindlasti kursis, et sel nädalal toimub Viljandis üritus, mida nimetatakse nii ekstreemspordi- kui tänavakultuurifestivaliks ja mis kannab võõra kõlaga nime «Viljandi Bash». Ilmselt oskab ta välja tuua, et «Bashil» näeb sõitmas näiteks trikirattureid ja rulatajaid. Võib-olla teab ta lisada, et tollel festivalil on esindatud päris mitu spordiala, nagu näiteks rannajalgpall ja tänavakorvpall.

Neil päevil Viljandis ringi liikudes on suhteliselt tõenäoline kuskil mõnda «Viljandi Bashi» üritust silmata. Ent veidigi vanem inimene läheb eeldatavasti sellest rahulikult mööda.

Kardetavasti läheb suurest osast neist inimestest täpselt samamoodi mööda arusaam, kuivõrd suur ja Viljandile tähtis sündmus see on. Mitte ükski suurüritus – ka mitte näiteks Viljandi pärimusmuusika festival – ei paku kaugeltki kõigile inimestele midagi, kuid «Bash» kõnetab tavalisest veelgi väiksemat ühiskonnagruppi. Ütleme otse: kui sa pole noor või ekstreemspordiga sina peal, on «Bashil» toimuvaga suhestumine küllalt keeruline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles