Demineerijad pingutasid, higimull otsa ees

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerijad panid kutsevõistlusel võidujooksul proovile nii kiiruse, tugevuse kui vaimu, sest distants tuli läbida raskes pommiülikonnas ning oluline oli alati mõelda üks samm ette.
Demineerijad panid kutsevõistlusel võidujooksul proovile nii kiiruse, tugevuse kui vaimu, sest distants tuli läbida raskes pommiülikonnas ning oluline oli alati mõelda üks samm ette. Foto: Valdo Ots

Kolmapäeva õhtul leidsid Viljandimaal Tuhalaane külas aset demineerijate kutsevõistlused, kus osalejad pidid muu hulgas võidu jooksma mitmekümnekiloses pommiülikonnas.

Kutsevõistlusel pannakse demineerijad nende erialastes oskustes proovile. Esimest korda oli jõuproovi lõpus kavas jooks pommiülikonnas. Kuigi võidujooks algas õhtul pisut enne poolt kuut, säras väljas päike ja see muutis raskes vormis jooksmise veel keerulisemaks. Distants oli üks kilomeeter ning selle läbimine 30–40-kilogrammises pommiülikonnas osutus parajaks väljakutseks. Võistlejatele anti teele kaasa ka saatjad, et vajadusel osavõtjatele abi kutsuda. 

Kui osavõtjad jõudsid finišisse, vajusid nad pikali. Nad aidati ülikondadest välja ja neile anti jahutuseks vett. Nende läbimärgade särkide ja higist tilkuvate nägude järgi otsustades oli pommiülikonnas väga palav. Kiireim jooksja sai karika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles