Kasutute nõukogu liikmete aeg riigiettevõtetes on läbi

Kadri Simson
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

REFORMIERAKONNA juhtimisel on riigile kuuluvate ettevõtete nõukogusid mehitatud «oma meestega», kes näevad selles kohas eelkõige tasu teenete eest erakonnas. Vaadates probleeme, mis on seetõttu tekkinud ja mida meedia on hoolega kajastanud, on ilmne, et riigiettevõtete nõukogusse peaksid kuuluma oma ala spetsialistid, kes suudavad võtta vastutuse oma tegevuse eest ja kontrollida ettevõtte juhatust.

Kohta täitvad nõukogu liikmed ei saa enamasti aru, mis on nende roll ja mille eest nad vastutavad. Seepärast ei tunne nad ka süümepiinu, kui ettevõttes peaks midagi valesti minema. Parteiliselt mehitatud nõukogude liikmed on saanud segamatult oma tasu, kuni ilmneb mõni suuremat sorti probleem. Suuremahuliste valeotsuste puhul on selgunud, et ettevõtte nõukogu ei ole komplekteeritud oma ala tundvatest inimestest, kes seisaksid äriühingu huvide eest.

Nõukogu liikmete ebakompetentsus tekitab probleeme eeskätt neis situatsioonides, kus ka valitsus teeb õhinapõhiseid otsuseid. Kui puudub arusaam asjade olemusest, ei ole võimalik riigiettevõtet edukalt juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles