Leidja pistis 400 eurot oma taskusse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud laupäeval kella 21 paiku kaotas 66-aastane mees Viljandis Tallinna tänaval Neste tanklas väidetavalt nelisada eurot. Mõni aeg hiljem korjas raha üles teine mees, kes summa omastas.

Kaamera videosalvestiselt on näha, kuidas mees hakkas iseteenindusterminalis bensiini eest tasuma ning taskus sobrades libises sealt hooletul kombel välja ka suur summa raha. Hiljem saabus samasse tanklasse mees, kes selle üles korjas.

Seaduses on kirjas, et vara, mille rahaline väärtus ületab viiekümne euro piiri, tuleb viia politseisse või tagastada iseseisvalt omanikule. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel tõdes, et harva tuleb ette juhtumeid, kui politseijaoskonda tuuakse tänavalt leitud raha. 

«Häid näiteid on siiski ka. Hiljuti toimus Võrumaal laat ning leiti rahakott kolme tuhande euroga ning pöörduti sellega politsei poole,» ütles Peitel. 

Peitel rääkis, et praegu otsitakse Tartus rahakoti omanikku, paraku pole kotis isikule viitavaid dokumente. Pressiesindaja sõnul on kurbnaljakal kombel end rahakoti omanikuks pidanud kümneid inimesi. 

Küsimusele, kas on õige alla viiekümne euro suurust rahasummat endale tasku pista, vastas Peitel, et see on igaühe südametunnistuse küsimus. «Igal juhul peaks proovima omanikku leida,» sõnas ta.

Praeguseks pole politsei tuvastanud inimest, kes tanklas raha endale võttis. Pressiesindaja kinnitusel on see kuritegu, mille karistus võib olla nii rahaline kui ka aastane vangistus, kõik oleneb inimese taustast. «Ohver ja kurjategija võivad sõlmida ka omavahelise kokkuleppe, inimesed on erinevad,» täpsustas Peitel. Ta tuletas meelde, et elame riigis, kus enne näpuga näitamist on vaja tõendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles