Juhtkiri. Praktik räägib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kui Tallinnas asuva riigiasutuse juht räägib, millised tagasilöögid tema juhitavat asutust pealinnast mujale kolimise korral ähvardavad, tasub teda tähelepanelikult kuulata. Kes muu tunneks konkreetse organisatsiooni töö iseloomu ja eripära paremini. Teisalt ei tohi unustada, et see on inimene, kellele oleks asjade vanaviisi jäämine kaugelt kõige lihtsam variant ning kolimise võludest ja valudest kõneldes on ta kõigele vaatamata kõigest teoreetik.

Maaelu edendamise sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg on sel teemal üks vähestest praktikutest. Nii et kui tema räägib, kuidas neil õnnestus kolida töökultuuris ja teadmistes kaotamata, ning kinnitab, et kõrgharidusega spetsialisti leiab viisaka palganumbri korral igasse linna, ei tohi tema juttu tähelepanuta jätta. Vastupidi – tema kogemusest on asjaosalistel kahtlemata palju kõrva taha panna.

Riigi plaan kolida hulk talle kuuluvaid asutusi Tallinnast välja on selge märk sellest, et regionaalne tasakaal pole riigijuhtide silmis paigas. Kui plaanist ei otsustata taganeda, tuleb samm-sammult rahulikus tempos edasi minna. Arutada läbi kõik vastuargumendid ja eraldada selle käigus terad sõkaldest, anda inimestele aega eesootavate muudatustega kohaneda ning hakata neid järk-järgult ette valmistama. Kiirustada ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles