Suvel tasub heita pilk katusele

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Espaki kaupluse värviosakonna klienditeenindaja Eigo Mägi näitab kolme enam levinud, Capatoxi, Sikagardi ja BioCombi puhastusvahendit.
Viljandi Espaki kaupluse värviosakonna klienditeenindaja Eigo Mägi näitab kolme enam levinud, Capatoxi, Sikagardi ja BioCombi puhastusvahendit. Foto: Kristiina Baum

Katusel kasvav sammal ja sinna pudenevad puulehed hoiavad niiskust ning mõjuvad katusematerjalile halvasti. Poodidest leiab aga mitut sorti pesuvahendeid, millega usin pererahvas saab katuse eluiga pikendada.

Viljandi Espaki ehituskaupluse värviosakonna klenditeenindaja Eigo Mägi andis nõu, et kui katuse pesemine kord juba ette võtta, tuleb esimese asjana puhastada selle pind taimedest ja prahist. Selleks tuleb valida päikseline ja soe ilm, sest vihm ja niiskus kannavad pesuaine katuselt minema, enne kui see on saanud seal oma töö teha.

Sõltuvalt materjalist koguvad katused mustust eri määral. Mägi sõnul püsivad libedad pinnad, nagu värvitud eterniit, sile plekk või töödeldud katusekivi, paremini puhtad. Kergesti haakuvad puulehed ja hakkab kasvama sammal poorsetel pindadel, nagu naturaalsed kivid, eterniit, lainepapp ja ruberoid. Lisaks mõjutab katuse puhtust kaldenurk: mida järsem on kalle, seda kergemini libiseb praht sellelt maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles