Repliik. Muheduse Meka

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete Palgi
Greete Palgi Foto: Valdo Ots

Olen tänaseks Viljandis elanud kuu aega. Esiti arvasin, et Tartu ja Viljandi erinevad vaid rahva­arvu poolest. Siis aga elasin rohkem sisse ning panin tähele, et siinsed inimesed ja elutempo on midagi müstilist. Terve kuu jooksul ei ole mul Viljandis tekkinud ühtegi ebameeldivat olukorda, mis näitaks kohalikke halvas valguses! Vastupidi: käisin hiljuti Mulksu keldrikorrusel Gambrinuses sõbrale kingitust otsimas ja sain pealekauba veel toreda vestluse letitaguse habemikuga. See on vaid üks näide paljudest.

Ma ei taha väita, nagu ajaks Tartus üks konflikt teist taga, küll aga olen seal märganud rohkem närvilisust, mis võib tuleneda üldisest kiiremast elutempost.

Muidugi võib Viljandi positiivne suhtumine tuleneda suveajast, kui juba ilm suudab tuju kergitada. Ometi, kui olen kohalikelt uurinud, mis värk on, olen saanud vastuseks, et inimesed ongi siin sellised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles