Pank teeb Abja kontori sulgemisel teise katse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja Abja-Paluoja pangakontor. Vallamaja taga asuvas väikses majas oli panga käes üks tuba, kus klienditeenindaja arvuti abil väheseid kliente abistas. Foto on tehtud 2014. aasta juulis.
Selline nägi välja Abja-Paluoja pangakontor. Vallamaja taga asuvas väikses majas oli panga käes üks tuba, kus klienditeenindaja arvuti abil väheseid kliente abistas. Foto on tehtud 2014. aasta juulis. Foto: Rannar Raba

«Poole aasta pärast laiutatakse pangas käsi, et Abja-Paluoja kontoris pole ükski klient käinud, ja pannakse kontor ikkagi kinni,» pakkus Abja vallavanem Peeter Rahnel kaks suve tagasi. Ta eksis. Kulus kaks aastat, enne kui tuli kontori sulgemise teade.

2014. aasta juunis tuli Swedbank esimest korda välja teatega, et Abja-Paluoja kontor suletakse. Avalikkuses tekkis pahameel ning pank otsustas kontori säilitada, aga viia see vallamaja tagahoovi, avada vaid paar korda nädalas ning lõpetada igasugune sularahaga arveldamine. 

Vallavanem, kes kontori kaotamisele vastu seisis, leidis, et see on panga teesklus, et pahameelt leevendada. «Ma ütlesin kohe, et see on PR-trikk, sest inimesed ei saanud teha kontoris enam seda, mida pangas teha tahetakse,» lausus Rahnel eile. «Sellisel moel polnud kontoril tõesti mõtet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles