Inimõiguslase võitlus tõi suure kannatuse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela inimõiguslane Leopoldo Lopez 2014. aastal end vabatahtlikult valitsusjõududele kätte andmas. Ümber oli tuhandeid tema pooldajaid.
Venezuela inimõiguslane Leopoldo Lopez 2014. aastal end vabatahtlikult valitsusjõududele kätte andmas. Ümber oli tuhandeid tema pooldajaid. Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Teisipäeva pärastlõunal tõstis üle kolmekümne inimese Viljandi pärimusmuusika aidas pokaali Venezuela inimõiguslase Leopoldo Lopezi terviseks. Lopez ise istub pimedas kongis, ainsaks kaaslaseks valu.

Leopoldo Lopez võitles Venezuela õigussüsteemi vildakuse, ebademokraatia ja korruptsiooni vastu. Ta on selle riigi demokraatliku partei üks silmapaistvamaid liidreid. Demokraatia pooldajate protestid ja sõnavõtud muutusid viimastel aastatel järjest kuuldavamaks ning Lopez kutsus rahva protestima ka valitsuse ette.

Tema tegevus kuulutati seepeale ebaseaduslikuks ning võitleja elas mõnda aega paguluses, sest tema turvalisus oli suures ohus. 2014. aastal otsustas Lopez tuhandete pooldajate meeleavaldusel end ise üles anda. Ta pidas  lühikese kõne, öeldes, et loodetavasti avab tema tegu inimeste silmad riigi ebaõigluse suhtes, ning kutsus toetajaid üles rahumeelsele protestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles